Japanse gevulde eieren

Gevulde eieren op Japanse wijze is een recept wat we niet vaak tegenkomen, maar des te leuker is om te maken. Een kerstbrunch of Paasmaaltijd zonder gevulde eieren kan natuurlijk niet voorkomen. Bij veel Nederlanders staan er gevulde eieren tijdens de feestdagen op tafel. In negen van de tien gevallen wordt het standaard traditionele recept toegepast. Op deze website zijn er tal van verschillende recepten te vinden, zoals de variant met slagroom. Probeer zo ook eens de versie van Japanse gevulde eieren uit.

Ingredienten voor Japans recept:

 • 6 eieren
 • 2 theelepels wasabi
 • 3 theelepels sojasaus
 • 3 eetlepels Japanse mayonaise (kewpie)
 • zalmeitje (of vergelijkbare eitjes)
 • zeewier
 • wasabi nootjes
 • peper

Als je alle ingredienten in huis hebt, dan kan je beginnen met het bereiden van de Japanse gevulde eieren. Je hebt waarschijnlijk al kunnen zien dat het een pittig gerecht zal worden. Dit recept kan je ook milder maken door de wasabi weg te laten.

Bereiding van deze gevulde eieren:

 1. Kook de eieren hardgekookt en laat ze vervolgens afkoelen.
 2. Zodra de eieren zijn afgekoeld kunnen ze worden gepeld om deze vervolgens in twee gelijke helften te snijden. Verwijder het eigeel en bewaar dit apart.
 3. Het eigeel prak je fijn en tegelijkertijd voeg je de mayonaise, wasabi en sojasaus toe. Meng het geheel door elkaar om er een mooie gladde substantie van te maken. Het mengsel doe je in een spuitzak om daarmee de eieren te vullen.
 4. Als alle eieren zijn gevuld, kan je starten met het versieren van de Japanse gevulde eieren. Voeg wat zalmeitjes en zeewier toe. Hak de wasabi nootjes fijn en besprenkel de eieren voorzichtig met deze pittige nootjes.
 5. Geniet nu van dit mooie recept!

Een mooi recept wat nog niet iedereen kent, maar erg eenvoudig te maken is. De Japanse gevulde eieren zijn niet alleen erg lekker, maar het ziet er op tafel ook nog eens mooi uit. Het is een klein schilderijtje waar je naar kijkt. Je zult zien dat de eieren binnen een mum van tijd opgegeten zijn.