Gevulde eieren met kwark en bieslook

Gevulde eieren met kwark en bieslook is een typisch Nederlands recept. Dit recept is dan ook een van de meest bekende variant onder de Nederlanders. Het komt erg dicht in de buurt van het klassieke recept. Mocht je gevulde eieren met kwark en bieslook willen proberen, dan is dat eenvoudig te doen door onderstaand recept te volgen. Het maken van gevulde eieren is zeer eenvoudig en zal niet veel tijd in beslag nemen.

Ingrediƫnten voor 2 personen:

  • 2 grote eieren
  • 1/4 ui gesnipperd
  • 4 fijngehakte sprietjes bieslook
  • 50 gram magere kwark (magere platte kaas)
  • citroensap

Bereiding van gevulde eieren met kwark en bieslook:

  1. Kook de eieren gedurende ongeveer 10 minuten. Laat ze daarna schrikken in koud water en pel ze.
  2. Meng ondertussen de fijngesnipperde ui, bieslook en de magere kwark. Breng dit op smaak met wat citroensap en eventueel wat zout en peper.
  3. Snij de eieren doormidden en haal het eigeel eruit.
  4. Plet het eigeel en meng dit onder het kwark mengsel
  5. Vul de eieren met het kwark mengsel en versier met een klein sprietje bieslook.

Na het volgen van bovenstaand recept kan je eindelijk gaan genieten van al het lekkers dat nu op tafel staat. Vaak vergeten we wat we allemaal kunnen doen met eieren. Er is zo veel meer als alleen een gekookt of gebakken eitje. Door gevulde eieren te maken, kan je kiezen voor verschillende vullingen. De vulling met kwark en bieslook is erg fris en is een echte toevoeging voor de recepten van gevulde eieren.

Mocht je na het maken van het recept nog meer varianten willen maken, dan kan dat met een van de recepten op onze website. Denk bijvoorbeeld eens aan de recepten van gevulde eieren met zalm of avocado en spek. Er rest ons niet meer dan te zeggen: geniet van de heerlijke recepten welke voor jou zijn samengesteld.