Gevulde eieren met gekruid gehakt

Gevulde eieren met gekruid gehakt is een lekker recept en brengt vlees en eieren samen in een gerecht. Een ander recept met vlees op deze website is de variant van gevulde eieren met avocado en spek. De meeste mensen kennen vaak enkel het recept waarbij het eigeel gebruikt wordt als vulling. Denk eens outside the box en ga voor een vulling met gekruid gehakt. Het is niet alleen leuk om te maken, maar het smaakt ook nog eens ontzettend lekker.

Ingrediƫnten:

  • 6 hard gekookte eieren
  • 250 gram gehakt
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel trassi
  • peper en zout
  • 1 theelepel djinten (komijnzaad)
  • 5 eetlepels selderij

Bereiding van gevulde eieren met gekruid gehakt:

  1. Schil de ui en knoflook en snipper beide zeer fijn.
  2. Kook de eieren tot ze hard gekookt zijn en laat ze daarna schrikken onder koud water. Pel de eieren en snij daarna de eieren overlangs doormidden en verwijder het eigeel. Leg dit wel even apart.
  3. Neem een pan met een beetje olie en fruit hier de ui en knoflook snippers en de trassi tot ze mooi goudbruin zijn.
  4. Voeg daarna het gehakt en de selderij erbij en laat dit bakken. Voeg er ook nog paprikapoeder en djinten (komijnzaad) aan toe. Laat alles mooi bakken tot het bruin en gaar is. Kruid nog af met zout en peper.
  5. Schep er als laatste het eigeel nog door en meng alles goed.
  6. Vul nu de have eieren met het mengsel en leg de gevulde eieren met gekruid gehakt op een schaal om op te dienen.

Zodra de gevulde eieren op tafel staan, zal niemand zich meer kunnen inhouden. Je zal zien dat de eieren binnen een mum van tijd op zijn. Gelukkig kost het niet veel tijd om dit recept te maken. Gevulde eieren met gekruid gehakt kunnen uiteraard op nog veel meer verschillende manieren gemaakt worden. Als je een variant op bovenstaand recept wilt doorgeven, dan kunnen we deze wellicht ook op onze website plaatsen.