Gevulde eieren met slagroom

Niet vaak komen we dit recept tegen, maar als je het eenmaal hebt geproefd zal je versteld staan van de smaak. Dit recept is bekend geworden dankzij patisserie Holtkamp wie tevens hofleverancier is. Als je zelf ook eens gevulde eieren met slagroom wilt maken, dan kan dat met behulp van onderstaand recept. Probeer het zelf eens uit en binnen een mum van tijd heb jij een heerlijk recept op tafel staan.

Ingrediƫnten:

 • 12 eieren
 • 150 gram boter
 • 75 gram slagroom
 • Peper
 • Zout
 • Kerriepoeder
 • Decoratie naar keus

Bereiding van gevulde eieren met slagroom:

 1. Leg de eieren in een pannetje en breng het geheel aan de kook. Om ervoor te zorgen dat de eieren niet barsten, maak je een klein gaatje aan de onderkant (bolle kant). Dit voorkomt dat het beetje lucht wat zich in het ei bevindt gaat uitzetten.
 2. Gebruik de boter op kamertemperatuur en zorg ervoor dat het wat zachter wordt door middel van een mixer. Zodra het zacht is geworden, kan je steeds een beetje slagroom erbij doen. Hierdoor wordt het een lekker luchtig geheel.
 3. Als de eieren klaar zijn met koken (hard gekookt), snijdt je ze in twee helften. Het eigeel doe je in een aparte kom. Het eigeel druk je met een lepel door een zeef heen om het vervolgens door de boter met slagroom heen te kloppen. Ook het zout, peper en kerriepoeder kunnen aan deze mengsel toegevoegd worden.
 4. Zodra het mengsel een mooi glad geheel is, dan doe je alles in een spuitzak en kan je beginnen met het vullen van de eieren.
 5. Na het vullen van de eieren met het slagroom mengsel kan je er nog voor kiezen om een lekkere decoratie toe te voegen. Zo zijn garnaaltjes, kaviaar of bijvoorbeeld een lekker stukje parmaham.

Nu je klaar bent met de bereiding van je gevulde eieren met slagroom kan je beginnen met smullen van dit heerlijke recept. Vaak horen we van mensen dat de eieren alle kanten op glijden zodra ze op een boord liggen. Dit kan je voorkomen door een klein stukje van de onderkant af te snijden, zodat er een platte onderkant ontstaat. Zoals gezegd klinkt het ongewoon, maar je zult merken dat een gevuld ei met slagroom niet zwaar op de maag valt omdat het zeer luchtig is. Wil je zelf ook eens andere recepten uitproberen, dan kan je bijvoorbeeld eens een gevuld ei maken met zalm of gekruid gehakt.